Har-SM

HAR-SM 2023

 

2023 års HAR-SM gick i år av stapeln i region Mitt och arrangerades på uppdrag av SBlK av Mälardalens Beagleklubb den 13-14 november.

En arbetsgrupp bestående av klubbens styrelse hade planerat provet, som gick av stapeln strax öster om Uppsala. Som förläggning valdes konferensanläggningen Odalgården, vackert belägen i Marielund, Funbo vid sjön Trehörningen. Odalgården bjöd på bra boende och utmärkta konferens- och sällskapslokaler.

En stolt husse med 2023 års SM-vinnare, Sjöhorvans Saga, som gjort en mycket fin prestation.

Årets SM-vinnare, Sjöhorvans Saga, omgiven av tvåan Släntens Jackie (t.h.) och trean Snillabyggets Isabella (t.v.).

Rapport från Har-SM 2023


Fullständig rapport från Har-SM 2023

HAR-SM 2022

 

2022 års HAR-SM gick i år av stapeln i region Syd och arrangerades på uppdrag av SBlK av Sydsvenska Beagleklubben den 21-22 november.

En arbetsgrupp inom klubben hade planerat provet. Högsby i Kalmar län hade valts som huvudort med förläggning på det mycket trevliga Staby Gårdshotell, beläget strax utanför samhället.

Vilagårdens Arrak, värdig vinnare!

Gunnar Hjelm får SM-Pokalen av Folke Johansson

Rapport från Har-SM 2022


Fullständig rapport från Har-SM 2022

Grattis SM-vinnare 2021

Börjelslandets Bärta "Vilja"


Måndag och tisdag den 15 – 16 november avgjordes tävlingarna i trakten av Kalix. Provrutorna som arrangören ställde till förfogande visade sig innehålla bra med hare. Dag 1 så reste alla nio hundar hare och det presterades inte mindre än 6 st ettor varav en hund Snillabygdens Isabella stod för prestationen att erhålla en sk. Dubbeletta.


Resultaten dag 1 var så bra att samtliga hundar var aspirant på SM-titeln. Allt eftersom hundekipagen kom in från skogen stod det klart att även dag 2 var det mycket bra resultat även dag 2 6 st ettor varav en sk. Dubbeletta. Den togsmmerin denna gång av Börjelslandets Bärta. Vid slutsummering av resultaten blev Börjelslandets Bärta SM-vinnare
1. Börjelslandets Bärta
2. Snillabyggets Isabella
3. Vistenas Challe

Har-SM


Har-SM är ett årligen återkommande evenemang, där ansvaret för arrangemanget vandrar mellan regionerna. Provet är ett officiellt prov helt enligt gällande drevprovsregler. I tävlingsmomentet är det drev på hare som gäller. 

Tävlingen är ett 2-dagarsprov. Deltagande hundar tas ut via drevprov i respektive region. De tre högst placerade hundarna vid Har-SM får representera Sverige vid kommande års Nordiska mästerskap, NordM. De säsonger då Har-SM av någon anledning inte kan arrangeras tas hundar till NordM ut från aktuell säsongs Bästa har lista


SM REGLER